Τεχνικά άρθρα  

Το φρενάρισμα

Κείμενο – Φωτογραφίες : Δημήτρης Λόγης

Πως φρενάρουμε με την μηχανή μας

Το φρενάρισμα είναι το πρώτο πράγμα που μας κάνει “γρήγορους” και ασφαλείς οδηγούς οπότε δεν βλάπτει να ξέρουμε λίγο περισσότερα για το θέμα αυτό.

Είναι το πιο δύσκολο και πιο τεχνικό κομμάτι στην οδήγηση. Είναι αυτό που θα έπρεπε να μαθαίνουμε πρώτο και μαθαίνουμε τελευταίο.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούμε να μάθουμε να φρενάρουμε και να οδηγούμε σωστά μόνο με καμιά βόλτα το ΣΚ εκτός και εάν κάθε ΣΚ κάνουμε μαθήματα σε Riding School. Θα πρέπει όταν οδηγούμε στην καθημερινότητά μας να δοκιμάζουμε αυτά που θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι (ένα κάθε φορά και χαλαρά).

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι στο φρενάρισμα η γεωμετρία της μηχανής αλλάζει, γιατί μεταφέρεται το βάρος προς τα εμπρός και στρίβει ευκολότερα, πράγμα που μας διευκολύνει στις αλλαγές κατεύθυνσης αλλά κάνει την μηχανή πιο νευρική και ασταθή στην ευθεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με την παραμικρή γωνία του τιμονιού να θέλει να στρίψει προς την κατεύθυνση αυτή.

Μάθετε να φρενάρετε σωστά και κάντε πολλές δοκιμές μόνοι σας σε ελεγχόμενο περιβάλλον π.χ. ένα πάρκινγκ.
Μην απογοητεύεστε ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο και επανάληψη για να σώσει τα δεδομένα έτσι ώστε να ενεργούμε σε μία κατάσταση χωρίς να σκεπτόμαστε (muscle memory).

Μην βιάζεστε να δοκιμάσετε extreme τεχνικές και πράγματα που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ακόμα. Στα όνειρά μας όλοι βγαίνουμε από την στροφή με power wheelie και μετά προλαβαίνουμε να φρενάρουμε για την επόμενη στροφή, στην πραγματικότητα ούτε οι οδηγοί του MotoGP το κάνουν στο δρόμο που οι συνθήκες είναι απρόβλεπτες.

Επιγραμματικά μερικά (Tips) που πρέπει να θυμόσαστε είναι:

Tips φρεναρίσματος

  • Μην φρενάρετε απότομα και ξαφνιάζετε το λάστιχο και την ανάρτηση σας.

  • Στην ευθεία πάντα φρενάρετε με το μπροστινό και λίγο πίσω ή με σταδιακά κατεβάσματα, όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα μας τόσο λιγότερο πίσω φρένο έως καθόλου γιατί μπορεί να σας σβήσει ο κινητήρας και να μπλοκάρει ο πίσω τροχός.

  • Όταν φρενάρουμε για να μπούμε σε μια στροφή φρενάρουμε στην ευθεία σταδιακά μέχρι την μέγιστη δύναμη και όσο αυξάνεται η κλίση μειώνουμε το φρενάρισμα μέχρι την επιθυμητή ταχύτητα όπως π.χ. στην τεχνική Trail Braking δίνοντας χρόνο στο λάστιχο και την ανάρτηση να ισορροπήσουν.

  • Κατά το φρενάρισμα κοιτάμε προς το σημείο που θέλουμε να κατευθυνθούμε, με το πηγούνι και όχι μόνο με τα μάτια, και μακριά μπροστά. Δεν κοιτάμε το εμπόδιο που θέλουμε να αποφύγουμε γιατί η μηχανή έχει την τάση να κατευθύνεται προς το σημείο που κοιτάμε (κυρίως λόγο της στάσης του σώματος) έτσι αποφεύγουμε το Visual Panic όπως λέγεται.

  • Δεν ρίχνουμε βάρος στο τιμόνι (το τιμόνι είναι για να δίνουμε εντολές και όχι να στηριζόμαστε σε αυτό) απομακρύνουμε το βάρος από το τιμόνι στηρίζοντας το σώμα μας με τα πόδια μας στο ντεπόζιτο χωρίς να σφιγγόμαστε σαν τανάλιες. Πρέπει να έχουμε την αίσθηση ότι αν αφήσουμε το τιμόνι η μηχανή θα συνεχίσει την πορεία της κανονικά χωρίς να χάσουμε την ισορροπία μας.

  • Κάθε όχημα φρενάρει διαφορετικά. Μάθετε την μηχανή σας, συντηρείτε και ρυθμίζετε φρένα, αναρτήσεις και ελαστικά θα σας χρειαστούν!

  • Σε φρένα πανικού μπροστινό φρένο και κατεβάσματα ταχυτήτων (τα καντήλια μετά).

  • Μην φρενάρετε με αρνητική ψυχολογία “που θα πέσω” φρενάρετε λέγοντας “από εδώ θα περάσω”.

  • Αποφεύγεται τις συναναστροφές με άτομα που σας λένε “εγώ ξέρω να πέφτω” (εξαιρούνται ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν) αλλά αυτοί ξέρουν τι κάνουν!

Τα “τεχνικά” κείμενα βασίζονται στην βιβλιογραφία καθώς και σε προσωπική εμπειρία του συγγραφέα και έχουν συμβουλευτικό – ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Είναι έναυσμα για συζήτηση στον καφέ έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι – ασφαλέστεροι αναβάτες. Μην ξεχνάτε ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει αναπτύξει τις δικές του συνήθειες – ικανότητες και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και όλοι να έχουνε λάθος άποψη δεν σημαίνει ότι η δική μας είναι σωστή.

Έπεται συνέχεια…

Βιβλιογραφία / Πηγές:
Caster angle (Wikipedia) https://en.wikipedia.org/wiki/Caster_angle
A Twist of the Wrist Vol. 2: The Basics of High-Performance Motorcycle Riding by Keith Code
Sport Riding Techniques: How To Develop Real World Skills for Speed, Safety, and Confidence on the Street and Track by Nick Ienatsch
Motorcycle Dynamics (Second Edition) 2nd ed. Edition by Vittore Cossalter
* Απαγορεύεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών, είτε μέρους  της αναρτήσεως είτε  ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου χωρίς την αναφορά στην πηγή
Print Friendly, PDF & Email